Пигмент атауы | Түсі | Қай тағамдарда көп кездеседі | Пайдалы әсері |
Хлорофилл | Жасыл | Шпинат, қияр, аскөк, ақжелкен, жасыл бұрыш | Қан құрамын жақсартады, иммунитетті күшейтеді |
Каротиноид | Сары, сарғыш | Сәбіз, асқабақ, жүгері, өрік, қауын | Көру қабілетін жақсартады, теріні қорғайды |
Антоциан | Қызыл, күлгін | Шие, таңқурай, қарақат, жүзім, қызылша | Қан тамырларын нығайтады, жүрекке пайдалы |
Флавон, флавонол | Сары, ашық сары | Лимон, апельсин, алма, банан | Дәрумендермен қамтамасыз етеді, зат алмасуды жақсартады |