Мақсаты: қызылша тамыржемісі жасуша мембранасының өткізгіштігіне су темпе-ратурасының әсерін зерттеу.
Гипотеза: егер қызылша тамыржемісін мұздай суға салса, онда ол өзінің табиғи пигменті антоцианды сақтайды және жасуша мембранасы бұзылмайды (өткізгіштік тосқауылы сақталады), ал егер қызылшаны қайнаған суға салса, тосқауылдан өту жеңілдеп, мембрана бұзылады және антоциан пигменті сыртқа ағып" кетеді.
Материалдар мен құрал-жабдықтар: қызылша тамыржемісінің кішкене тілімі,
қайнаған су, ыстық су, бөлме температурасындағы су, мұздай су, 4 колба және кішкене қысқыш қажет.